بعضی مواقع پیش می‌آید که در استعلام خلافی خودرو با مواردی از لیست مواجه می‌شوید که انگار برای شما نیست مثلا وقتی به محل تخلف نگاه می‌کنید شک می‌کنید که آیا شما در آن تاریخ و ساعت اعلام شده، آنجا بوده‌اید یا نه! برخی اوقات هم پیش می‌آید که احساس کنید که مبلغ جریمه خیلی بیشتر از آن است که انتظار دارید. آیا می‌دانید در چنین مواقعی چطور این موارد را بررسی کنید یا چگونه به پلیس راهور اعتراض کنید؟ در این پست می‌خواهیم در خصوص انواع جرائم رانندگی و نحوه اعتراض به آن صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

خلافی خودرو

قوانین و مقررات رانندگی را برای حفظ امنیت شهروندان هر کشوری قرار داده‌اند. ازاین‌روی، برای نظارت بر حسن اجرای این قوانین سخت‌گیری‌های زیادی اعمال می‌شود در ایران هم هر ساله با پیشرفت تکنولوژی‌های نظارتی شاهد دقت بیشتر در صدور جریمه‌های رانندگی هستیم. اما گاهی اوقات ممکن است خلافی خودرو که توسط سامانه‌های استعلام صادر می‌شود با انتظارات مالک ماشین جور درنیاید. در این شرایط پلیس راهور راه‌هایی برای اعتراض این مالکان گذاشته است.

راه‌های استعلام خلافی خودرو

مالک ماشین می‌تواند از طریق راه‌های زیر خلافی خودرو خود را استعلام کند:

  • سایت پلیس راهور: برای استفاده از امکانات این سایت ابتدا باید در سامانه سخا احراز هویت شوید.
  • اپلیکیشن‌های استعلام و پرداخت خلافی خودرو
  • استعلام و پرداخت خلافی از طریق کد USSD به شماره *110#
  • پرداخت از طریق دستگاه‌های ATM
  • استعلام از طریق پیامک با سرشماره 1101202020
  • مراجعه حضوری به دفاتر پلیس 10+ : همراه داشتن بیمه شخص ثالث در مراجعه حضوری الزامی است.

انواع جریمه و راه‌های اعتراض به گزارش خلافی خودرو

پلیس راهنمایی و رانندگی، رانندگان متخلف را به سه صورت جریمه می‌کند. بنابراین، بر اساس نوع تخلف جریمه نقدی، جریمه توقیف خودرو و جریمه نمره منفی برای رانندگان متخلف صادر می‌شود. این جرائم به شکل‌های زیر برای رانندگان صادر می‌شود.

  • جریمه الصاقی بدون حضور راننده
  • جریمه دوبرگی
  • جریمه تسلیمی
  • ثبت خلافی با دوربین
  • جریمه خودداری

متاسفانه هنوز امکان ثبت اینترنتی اعتراض به جرائم رانندگی مهیا نشده است. ازاین‌روی، برای ثبت شکایت باید به مراکز اعلام شده توسط پلیس راهور مراجعه نمایید.

انواع تخلفات رانندگی و جریمه‌های آن

در جدول تخلفات رانندگی ایران حدود 191 خلاف ثبت شده است. برخی از این تخلفات عادی، برخی ستاره‌دار و برخی جرائم حادثه‌ساز هستند. در این جدول برای تخلفات عادی صرفا جریمه نقدی صادر می‌شود. برای تخلفات ستاره‌دار مانند معتبر نبودن بیمه شخص ثالث جریمه نقدی و توقیف خودرو اعمال می‌گردد. در جرائم حادثه‌ساز نیز علاوه بر جریمه نقدی و احتمال توقیف خودرو برای گواهینامه فرد خاطی نمره منفی در نظر گرفته می‌شود. امتیاز منفی بالای 30، ضبط گواهینامه را در بر دارد.

اعتراض به قبض جریمه

برای اعتراض به قبض جریمه می‌توانید به مرکز اجرائیات پلیس راهور مراجعه کنید. در هنگام مراجعه به این مرکز باید مدارک زیر را همراه داشته باشید:

  • اصل کارت شناسایی
  • اصل سند مالکیت خودرو
  • فرم تکمیل شده درخواست تجدید نظر
  • کارت شناسایی معتبر مالک وسیله نقلیه یا نماینده قانونی او

اعتراض به صورت وضعیت خلافی خودرو

اگر به صورت وضعیت خلافی خودرو خود اعتراض دارید باید به دفاتر پلیس 10+ مراجعه نمایید. در هنگام مراجعه لازم است فرم‌های مربوطه را پر کنید. این مرکز اعتراض شما را بررسی می‌کند و معمولا در همان روز به شما پاسخ می‌دهد. چنانچه اعتراض شما توسط نهاد مذکور رد شد برای ادامه باید به دفتر رسیدگی پلیس راهور بروید. درخواست خود را ثبت کرده و منتظر حکم قاضی در این زمینه بمانید.

آیا امکان اعتراض به خلاف‌های ثبت شده توسط دوربین وجود دارد؟

دوربین‌های ثبت تخلفات رانندگی معمولا کمتر از 1 درصد خطا دارند. ازاین‌روی، شانس زیادی برای اثبات ادعای خود ندارید. هرچند اگر به ثبت نادرست گزارش تخلف از طریق این دوربین‌ها مطمئن هستید؛ شما می‌توانید برای ثبت اعتراض‌تان اقدام کنید.

مهلت اعتراض به خلافی خودرو

مالک خودرو می‌تواند تا 60 روز بعد از تاریخ ثبت جریمه برای اعتراض به مراجع ذی‌صلاح اقدام کند.

احتمال خطا در هر سیستمی امکان‌پذیر است سیستم ثبت تخلفات رانندگی هم از این قاعده مستثنی نیست اگر نسبت به صورت وضعیت خلافی خودرو خود اعتراض دارید؛ باید به مراجع ذی‌صلاح در پلیس راهور مراجعه کنید. مطالب کاملتر درباره اعتراض به خلافی را می‌توانید در منبع زیر مشاهده کنید.

منبع: چگونه به خلافی خودرو اعتراض کنیم؟