بیمه تامین اجتماعی یکی از بیمه های معروف و کارآمد برای همه است. بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی نیز یکی از این بیمه است. این بیمه برای خانم های خانه دار در گروه های سنی مختلف است. همانطور که می دانید خانم های خانه دار به مرور زمان دچار انواع بیماری ها و حوادث می شوند. بنابراین داشتن زنان خانه دار بیمه تامین اجتماعی برای آنها بسیار مهم است. برای داشتن این بیمه پس از امضای قرارداد باید از خدمات و مزایای بیمه تامین اجتماعی استفاده کنید.
در ادامه در مورد مزایای این نوع بیمه صحبت خواهیم کرد. سپس در مورد نحوه ثبت آنها بحث خواهد شد. پس اگر شما هم جزو زنان خانه دار هستید تا انتها با ما همراه باشید.
یکی از نگرانی های زنان خانه دار این است که آنها شغل دیگری ندارند. داشتن بیمه است شما می توانید در حین استفاده از پوشش بیمه از آینده خود و فرزندانتان حمایت کنید. در نتیجه این دسته از بانوان (مجرد یا متاهل) می توانند در محدوده سنی 18 تا 50 سال از خدمات و پوشش بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند، پیشنهاد می کنیم در اسرع وقت ثبت نام خود را در بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار انجام دهید. با این کار می توانید از عرشه های بیمه تامین اجتماعی برای زمان بیمه استفاده کنید. در مقاله بیمه تامین اجتماعی چیست؟
معیارهای واجد شرایط بودن بیمه تامین اجتماعی برای زنان خانه دار
برای داشتن این بیمه، داشتن شرایط و ضوابط زیر الزامی است:
شرایط سنی بیمه زنان خانه دار
اولین شرط برای واجد شرایط بودن برای بیمه برای مادران در خانه، سن شما است. خانم های خانه دار اگر بین 18 تا 50 سال سن دارند می توانند از این حرف بیمه استفاده کنند. بنابراین، رکورد بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار به زنان جوانتر یا مسن تر محدود می شود.برای زنان بالای 50 سال، حداکثر سن به سابقه درمان قبلی بیمه اضافه می شود. درخواست شما به شرطی پذیرفته شده است که معادل هر سال بیش از 50 سال باشد. سابقه پرداخت بیمه قبلی داشته باشید. به این ترتیب خانم خانه داری که 55 سال سن دارد و درخواست عقد می کند و بیمه تامین اجتماعی را خریداری می کند، باید 5 سال سابقه پرداخت قسط قبلی را داشته باشد.
یکی از مهم ترین مزایای طرح بیمه برای خانم های خانه دار، استفاده انتخابی از خدمات پزشکی است. در صورتی که زنان خانه دار متقاضی وابسته به پدر، مادر یا همسر خود باشند و از مزایای درمانی سازمان تامین اجتماعی بهره مند شوند، نیازی به پرداخت سرانه درمان ندارند. می توانند با پرداخت سرانه درمان از خدمات درمانی مراکز غیر نظامی و همچنین سازمان تامین اجتماعی طرف قرارداد استفاده کنند.
زنان خانه دار با حداقل 10 سال سابقه پرداخت، می توانند بدون محدودیت سنی ثبت نام کنند.
زمان اجرای طرح بیمه زنان خانه دار
در واقع بیمه خانه داری زیرگروهی از صاحبان مشاغل آزاد بیمه است. این بیمه بخشی از بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته می شود. اجرای این بیمه در سال 2007 آغاز شد، زنانی که این بیمه را دریافت کرده اند می توانند از خدمات بازنشستگی، خدمات از کارافتادگی، خدمات فوت، خدمات پزشکی و ... استفاده کنند. کافی است ماهیانه حدود 220000 تومان به شرکت بیمه پرداخت کنید.
بیمه زنان خانه دار برای چه کسانی مناسب است؟
این بیمه برای خانم های خانه دار که دائما در خانه کار می کنند مناسب است. برای اطلاعات بیشتر می توانید شرایط زیر را مطالعه کرده و دانش خود را در این زمینه افزایش دهید. بیمه زنان خانه دار برای زنان زیر مناسب است:
زنانی که شاغل نیستند و در هیچ سازمانی شاغل نیستند.افرادی که مشغول به کار هستند با دریافت دستمزد از کارگاه های مشمول قانون تامین اجتماعی.
زنانی که مدتی کار می کنند و سابقه بیمه دارند. اما اکنون که صاحب خانه شده اند می توانند با پرداخت نرخ مشخص شده بیمه زنان خانه دار از خدمات ویژه بهره مند شوند.
رکوردهای قبلی بیمه برای زنان بیکار
خانم های خانه دار می توانند قبل از عقد قرارداد سابقه پرداخت بیمه داشته باشند و بیمه تامین اجتماعی را ثبت کنند، در این صورت سوابق قبلی آنها در زمان بازنشستگی محاسبه می شود.
بهره مندی از نکات مختلف خانم های خانه دار بیمه
با ثبت نام در بیمه تامین اجتماعی، زنان خانه دار می توانند از امتیازاتی مانند:
- بیمه از کار افتادن
- فوت قبل و بعد از بازنشستگی (البته اگر این موضوع در قرارداد قید شده باشد)
- پس از پایان مدت قرارداد از مستمری برخوردار شوید
- استفاده از دفترچه درمان (در صورت پرداخت هزینه سرانه درمان)
البته لازم به یادآوری است که زنان خانه دار با وجود ثبت نام بیمه تامین اجتماعی نمی توانند از تعهدات کوتاه مدت مانند: یارانه ازدواج، ایام بیماری و ایام بارداری استفاده کنند. اما می توانند از نکات دیگری نیز بهره مند شوند.
معایب بیمه زنان خانه دار
با تمام مزایای ذکر شده برای خانم های خانه دار بیمه; با این حال، معایبی دارد. بهتر است قبل از تهیه نامه بیمه موارد زیر را در نظر بگیرید:
از آنجایی که زن خانه دار از نظر اقتصادی فعال نیست و همسرش ممکن است درآمد بالایی نداشته باشد، پرداخت بیمه ممکن است برای همه امکان پذیر نباشد.
مبلغ کرایه بیمه غیرقابل استرداد است و نمی توان آن را قرض داد یا بازخرید کرد.
مبلغ و مستمری پرداختی به بازماندگان پس از فوت ناچیز است و میزان این مبلغ بر اساس قانون انحصار وراثت تعیین خواهد شد.شرایط سنی تعیین شده ممکن است برای همه زنان خانه دار در مناطق مختلف کشور مناسب نباشد. در واقع انعطاف زیادی ندارد. اکثریت زنان خانه دار اکنون بالای 55 سال سن دارند. البته امکان بیمه شدن این افراد وجود دارد. اما شرایط آنها بسیار خاص است.
در مواردی مانند حاملگی، بیماری و تصادف هیچ مبلغی به عنوان تعهد پرداخت نخواهد شد.
بازنشستگی و دریافت مستمری توسط زنان خانه دار
خانم های خانه دار با 20 سال سابقه پرداخت بیمه می توانند پس از 55 سالگی و دریافت مستمری از این سازمان با این بیمه تامین اجتماعی بازنشسته شوند. بنابراین، بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار را می توان یک سرمایه گذاری خوب و مطمئن در دوران بازنشستگی در نظر گرفت.
درمان بیمه برای کودکان با زنان خانه دار بیمه
اگر خانه دار هستید و همسرتان از پوشش بیمه برخوردار نیست، می توانید فرزندان خود را با درمان بیمه با نرخ سرانه درمان درمان کنید.
امتیاز بیمه برای زنان خانه دار
فرانشیز بیمه برای خدمات پزشکی بستری 10 درصد و برای خدمات پزشکی سرپایی 30 درصد است، بنابراین با در نظر گرفتن هر یک از این شرایط، زنان بیکار نیز می توانند از خدمات خانه دار بیمه تامین اجتماعی بهره مند شوند.
میزان بیمه برای خانم های خانه دار در سال 1401 چقدر است؟
استحقاق بیمه زنان خانه دار در سال 1401 بر اساس فرمول زیر محاسبه می شود:
حداقل دستمزد روزانه در سال 1401 برای یک ماه (31 یا 30 روز) * نرخ انتخابی سهمیه بیمه = مبلغ پرداختی زنان خانه دار بیمه (سهمیه بیمه) برای یک ماه
البته زنان خانه دار می تواند در نهایت با پرداخت بیمه حداقل 318 هزار تومان از مزایای بازنشستگی استفاده کند. (این مبلغ به روز خواهد شد).
نکته مهم این است که اگر حقوق انتخابی متقاضی بالاتر از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار باشد، ضریب حقوق انتخابی نسبت به حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار در سال های بعد لحاظ می شود.حداقل دستمزد روزانه در سال چقدر است؟
حداقل دستمزد روزانه توسط وزارت کار و رفاه اجتماعی و تعاون تعیین می شود. نرخ مشارکت انتخابی بیمه به فرد بستگی دارد. از بین سه گزینه 12، 14 و 18 انتخاب می شود که در قسمت قبل به طور واضح توضیح دادیم. سپس این دو عدد در تعداد روزهای یک ماه ضرب شده و مبلغ پرداختی ماهانه مشخص خواهد شد.
مراحل ثبت نام بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار
اگر خانه دار هستید و یا مدتی کار می کنید و حتی سابقه پرداخت هزینه های بیمه را دارید، می توانید با مراجعه حضوری به کارگزاری های تامین اجتماعی یا از طریق اینترنت و وب سایت https://eservices.tamin.ir/ ثبت نام کنید.
پس از ورود به سایت، از طریق منوی بالا، روی "بیمه People" کلیک کنید تا وارد قسمت ویژه افراد بیمه شده و سپس روی زنان خانه دار and girls کلیک کنید. پس از آن می توانید ثبت نام کنید.
مدارک مورد نیاز جهت تهیه بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار
قبل از مراحل ثبت نام بیمه زنان خانه دار باید مدارک لازم را تهیه کنید که به شرح زیر است:
- شناسنامه و یک کپی از تمام صفحات آن
- کارت ملی و کپی آن.
- عکس سه در چهار
- پر کردن فرم مربوط به بیمه زنان خانه دار
پس از تهیه مدارک و مراجعه به یکی از نمایندگی های مجاز بیمه-تامین اجتماعی در شهر محل سکونت خود می توانید درخواست ثبت نام بیمه زنان خانه دار کنید.
علاوه بر این می توانید بروشور بیمه را درخواست کنید. برای این کار باید گزینه درمانی را انتخاب کنید. اگر سابقه بیمه دارید؛ شما باید مدت زمان ثبت نام های قبلی خود را به کارگزار اطلاع دهید. با انجام این فرآیند و انتخاب نوع درصد بیمهB به صورت 12، 14 یا 18% و با اطلاع از مزایای هر یک از آنها، فرآیند ثبت نام و تهیه بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار انجام می شود.چگونه بیمه زنان خانه دار را تهیه کنیم؟
در صورت تمایل به تهیه بیمه زنان خانه دار روی لینک زیر کلیک کنید تا اطلاعات وارد شود. در اسرع وقت کارشناسان بیمه.com با شما تماس خواهند گرفت و مراحل ثبت نام شما در این بیمه انجام می شود:
https://bimeh.com/landings/zananekhanedar/
میزان مستمری زنان خانه دار
شاید یکی از سوالات و ابهامات اصلی در مورد میزان مستمری زنان خانه دار و نحوه محاسبه آن باشد. خانم هایی که برای ثبت نام خانم های خانه دار بیمه تامین اجتماعی مراجعه کرده اند. هنگام استفاده از پوشش های بیمه، آنها به سرمایه گذاری و دریافت حقوق و مستمری پس از پایان بازنشستگی خود می اندیشند. در واقع در آن زمان می توانند امرار معاش شما را تامین کنند.
شرایط بازنشستگی بیمه زنان خانه دار چیست؟
خانم هایی که 45 سال سن دارند و 30 سال سابقه کار دارند.
خانم های 55 ساله و با حداقل 20 سال سابقه.
افراد بالای 42 سال مشمول قانون کار با 20 سال سابقه کار
خانم هایی که 20 سال سابقه کار مستمر یا 25 سال تجربه متناوب دارند و در شرایط سخت و زیان آور مشغول به کار هستند.
بانوان با 20 سال سابقه، بدون شرایط سنی بازنشستگی برای جانبازان
55 سال سن داشته باشید و حداقل 5 سال تجربه متناسب با سنوات پرداختی بیمه داشته باشید
دارای 35 سال سابقه بدون شرط سنی
زنان با حداقل 20 سال سابقه و 45 سال سن برای معلولان عادی
زنانی که 55 سال سن دارند و سابقه پرداخت بیمه بین 10 تا 20 سال دارند می توانند درخواست بازنشستگی کنند. اما حقوق بازنشستگی فرد برابر با سنوات پرداخت استحقاق بیمه است. یعنی چیزی بین 10 تا 20 روز. اگر حقوق شما کمتر از حداقل باشد امکان افزایش حقوق وجود ندارد.
زنان 55 ساله با سابقه کمتر از ده سال می توانند با پرداخت بیمه برای سال های باقی مانده تا 10 سال با ده روز حقوق بازنشسته شوند.در این شرایط میزان مستمری بیمه زنان خانه دار کمتر از حداقل حقوق مصوب شورای عالی است و امکان افزایش آن وجود ندارد.
شرایط بازنشستگی زنان خانه دار
باید به این نکته توجه داشته باشید که میزان بیمه زنان خانه دار و حقوق بازنشستگی هر یک از آنها یکسان نیست و به شرایط مختلفی بستگی دارد. موضوع اصلی در این خصوص درصد استحقاق بیمه پرداختی شما در حین قرارداد است که به ترتیب 12، 14 و 18 درصد می باشد که میزان مستمری بیمه زنان خانه دار بسته به شرایط زیر متفاوت خواهد بود:
اگر شما بیمه با درصد 12٪ هستید، قبل از بازنشستگی می میرید. به خانواده وی مستمری پرداخت نمی شود. برعکس، اگر بعد از بازنشستگی فوت کنید، خانواده شما می توانند از مستمری بیمه متوفی استفاده کنند.
کارگزار بیمه که کارمزد بیمه 14٪ را پرداخت کرده است. برخلاف مورد قبل فرقی نمی کند قبل از بازنشستگی فوت کرده باشد یا بعد از بازنشستگی. در هر صورت مستمری به خانواده وی تعلق می گیرد. .
خانواده یک فرد بیمه که حق 18٪ بیمه را انتخاب کرده است. همینطور در هر صورت یعنی در صورت فوت قبل یا بعد از بازنشستگی فردی که بیمه شده می تواند مستمری دریافت کند. علاوه بر این، شما تبدیل به یک فرد بیمه شده اید که هزینه بیمه 18٪ را پرداخت کرده اید. همچنین می توانید از پوشش معلولیت و خدمات پزشکی بهره مند شوید.
چند نکته مهم در مورد بیمه زنان خانه دار
این بیمه نوعی گروه برای زنان است که در دوران پیری و ناتوانی خود از حمایت و پشتیبانی برخوردار باشند. خرید این بیمه به همه خانم ها توصیه می شود حتی آنهایی که همسرانشان درآمد خوبی دارند.
خانم ها و دخترانی که از طرف همسر و پدرشان مشمول بیمه می شوند فقط می توانند از جنبه درمانی بیمه استفاده کنند و ثبت نام برای آنها لحاظ نخواهد شد.اگر بیمه زنان خانه دار داشته باشند، ممکن است یک رکورد برای بازنشستگی در نظر بگیرند.
زنان همچنین در صورت استفاده از مستمری بازماندگان (همسر فوت شده) می توانند بیمه زنان خانه دار را خریداری کنند. ضمن اینکه در نهایت می توانند همزمان هم از مستمری بازماندگان و هم از مستمری بازنشستگی بهره مند شوند.
زنان می توانند فرزندان خود را برای استفاده از خدمات پزشکی تحت پوشش قرار دهند. اگر همسر شما تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیست و از کار افتاده یا بالای 60 سال سن دارد و به شما وابسته است، ممکن است تحت پوشش قرار گیرد.
زنان می توانند تحت شرایط زیر والدین خود را تحت پوشش بیمه قرار دهند: حداقل سن برای پدر 60 سال و برای مادر 55 سال، کمیسیون پزشکی قانون تامین اجتماعی ناتوانی آنها را تأیید کرده و مستمری از هیچ جا دریافت نکرده اند.
بیمه زنان خانه دار نوعی حمایت از زنان است تا در صورت مواجهه با مشکلاتی مانند ازکارافتادگی و نداشتن درآمد بتوانند از حقوق بازنشستگی خود استفاده کنند.
زنان می توانند همزمان تحت پوشش بیمه پدر یا شوهر قرار گیرند و بیمه زنان خانه دار است. البته در این صورت نیازی به پرداخت مبلغ اضافی برای پوشش درمانی در بیمه زنان خانه دار نیست.
زمان پرداخت بیمه زنان خانه دار در بین رکوردهای بیمه محاسبه می شود. حتی اگر خانم دیرتر سر کار بیاید، تمام پرداخت های نرخ بیمه با هم محاسبه می شود و نیازی به انجام کاری برای انتقال نیست. همچنین امکان انتقال ثبت نام های بیمه زنان خانه دار به سایر بیمه ها از جمله خدمات پزشکی بیمه و نیروهای مسلح بیمه وجود دارد.
بیمه زنان خانه دار شامل غرامت بیماری و بارداری نمی شود.
بیمه زنان خانه دار شامل پرداخت اروتیک و پروتز نمی شود.اگر پوشش درمان دریافت کرده اید، می توانید از بیمه تامین اجتماعی برای جبران هزینه های درمان بر اساس نرخ و با فرانشیز استفاده کنید.
اگر به هر دلیلی هزینه بیمه برای چندین ماه پرداخت نشود، امکان پرداخت ماه های قبل وجود نخواهد داشت.
امکان بازیابی هزینه بیمه پرداخت شده وجود ندارد. در صورت شروع تا زمان بازنشستگی به پرداخت بیمه ادامه دهید.
اگر خانمی در شرکتی کار می کند و تحت پوشش بیمه اجباری قرار می گیرد، دیگر نمی توان برای او بیمه زنان خانه دار پرداخت.
امکان تغییر نرخ از بیمه (18% به 12% یا بالعکس) پس از پایان قرارداد وجود دارد.
حق بیمه زنان خانه دار درصدی از حقوق مصوب شورای عالی کار است. با افزایش حقوق، حق بیمه نیز افزایش می یابد.
روش محاسبه مستمری بیمه زنان خانه دار مانند سایر بیمه تامین اجتماعی است.
اگر خانمی به صورت پاره وقت در شرکت حضور داشته باشد و فقط برای همان ساعات بیمه محاسبه شود، امکان جبران کسری با بیمه زنان خانه دار وجود ندارد. در این مورد، بیمه باید اختیاری باشد. مقاله تفاوت بیمه اختیاری و اجباری را بخوانید.
خانم های ایرانی مقیم خارج از کشور نیز می توانند از این بیمه استفاده کنند.
در صورت فوت یک نفر به بازماندگان آنها طبق شرایط نامه بیمه مستمری پرداخت می شود.
دختران زیر 18 سال در صورت دریافت گواهی رشد می توانند بیمه زنان خانه دار دریافت کنند.
چگونه بیمه زنان خانه دار بدست آوریم؟
در مقاله بیمه زنان خانه دار سعی داریم به کلیات این بیمه مفید برای همه خانم های خانه دار بپردازیم تا بتوانید به راحتی این بیمه را از سازمان تامین اجتماعی تهیه کنید. کسب دانش برای کمک به شما در بهره مندی از خدمات سازمان اجتماعی تایمان و سایر بیمه ها به شما کمک می کند تصمیم بهتری بگیرید.با توجه به هدف ترویج فرهنگ بیمه، کارشناسان بیمه.com همیشه سعی می کنند با اطلاعات به روز در مورد بیمه در مجله بیمهB، شما را با تمام حوزه های صنعت بیمه آشنا کنند.
منبع: بیمه زنان خانه دار